Proef onze heerlijke zomerse fruitsoort de kers! (de kersentijd loopt van half juni tot eind juli)
Handige weetjes:
Laagstamkersen - Groot en knapperig
Voor de kersenliefhebber, telt natuurlijk vooral de smaak en het uiterlijk. De kersen die je vandaag de dag koopt, komen vooral uit laagstamboomgaarden. Je herkent ze makkelijk: Knapperige, grote, sappige, vleeskersen zijn het. "Luxe kersen", zeggen de kersentelers. Wij hebben bijv. de Kordia.
Hoogstamkersen - Klein en zacht
Hier en daar vind je nog oude rassen uit de hoogstamboomgaarden. Hoogstamboomgaarden zijn niet meer rendabel. Als 'agradisch erfgoed' houden de kersentelers die nog in stand. De laagstamkersen zijn meestal veel kleiner en zachter. Kijk op de kersenkalender voor de verschillende oude en nieuwe soorten en wanneer ze rijp zijn hieronder.
Acht weken zoete en sappige kersen! Proef ook onze nieuwe soorten: Greystar, Canada Giant en Simone.
Er zijn vele hoofdrassen die maar bepaalde weken rijp zijn. Zodra de Kersentijd begint, hebben wij de volgende rassen:
KERSENKALENDER |
||
Earlise | Week 1 | |
Burlat, Greystar |
Week 2 | |
Sunburst, Vanda, Bellise, Merchant, Pollux |
Week 3 | |
Merton Premier, Giorgia, Summit | Week 4 | |
Sylvia, Castor, Canada Giant, Korvik | Week 5 | |
Skeena, Octavia, Kordia | Week 6 | (Kordia is geregeld de favoriet) |
Karina, Lapins, Sweethart |
Week 7 | (Lapins hebben we niet zoveel) |
Regina, Simone |
Week 8 |
Kom langs voor de lekkerste kersen van de regio!